Gépjármű-biztosítások

Az Eurorisk jelenleg mintegy 40.000 gépjármű casco-, és több mint 100.000 gépjármű kötelező felelősségbiztosítását kezeli. A cég tevékenysége teljeskörű: magában foglalja a biztosítások megkötésétől kezdve, a díjak kezelésén át az esetleges kárrendezésben való részvételt is.

Gépjármű flották biztosítása esetén az Eurorisk egyedi konstrukciók kidolgozását is vállalja.

Casco

Míg a felelősség-biztosítás a másoknak okozott károk fedezésére szolgál, addig a casco biztosítást a saját gépjárműve védelmére kötheti meg. A casco biztosítások általában a saját hibás balesetekből eredő károkat, elemi károkat, lopáskárt, és ismeretlen által okozott rongálásból származó károkat fedezik. Léteznek teljes körű, és úgynevezett rész-casco-k. Az utóbbiak a felsorolt károk közül nem mindegyikre, csak egyesekre nyújtanak fedezetet (pl. lopás-, vagy törés-casco). Nagyértékű gépjárműre, finanszírozott autókra, illetve munkaeszközül szolgáló gépjárművekre mindenképpen kössön casco-t! Az Eurorisk ügyfélszolgálata rendelkezésére áll.


 

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást KGFB-nek, vagy Gfb-nek szokás rövidíteni, de népszerű nevén általában „kötelezőnek” hívják. A kötelező biztosítás arra szolgál, hogy a gépjármű üzemeltetése során másoknak okozott károkat az üzembentartó helyett a biztosító térítse meg. Éppen ezért közúti forgalomban gépjármű csak úgy vehet részt, ha érvényes KGFB szerződéssel rendelkezik. A kötelezőre vonatkozó egységes szabályokat a 2009. évi LXII. törvény szabályozza. Fontos jogszabály még ezen kívül a 21/2011 (VI.10.) NGM rendelet, amely a bonus-malus rendszerről szól.

Vonatkozó jogszabályok:

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

2012. évi CII. törvény a biztosítási adóról

21/2011. (VI.10.) NGM rendelet (Bonus/Malus rendszer)

34/2009. (XII. 22.) PM rendelet (Zöldkártya rendelet)
Call Center: 06 1 585 8888
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2020.08.13
PoweredBy: SK Trend Kft