Készítsd fel autódat a jó időre!

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. április 24., szerda

Az évszakváltás egyúttal azt is jelenti, hogy ideje felkészíteni gépjárművünket a melegebb időjárásra, így a későbbi problémákat is megelőzhetjük az időben történő  gondoskodással. Nézzük, mire érdemes odafigyelni a tavaszi felkészítés során!

Gumiabroncs: A téligumi nyárira való cseréje akkor javasolt, amikor a napi középhőmérséklet huzamosabb ideig 7 Celsius fok körül alakul. A nyári gumiabroncsok speciális futófelületi mintákat és egyedi gumikeveréket tartalmaznak a megbízható teljesítmény, a jobb tapadás érdekében. A nyári gumik segítenek stabilan tartani a gépjárművet nagy sebességnél és az éles kanyarokban, ahogy a forró aszfalton vagy akár nedves útfelületen is. Ami mindig legyen az autóban: pótkerék (vagy abroncsjavító készlet), csavarkulcs, emelő. 

Olaj- és fékfolyadékcsere: Ha a féktesztnél valamilyen problémát észlelünk, megoldás lehet a fékfolyadékcsere. A motorolaj megakadályozza a kapcsolódó mozgó alkatrészek idő előtti kopását. A szakszerű olajcsere és a fékfolyadék cseréje tapasztalatot igényel – érdemes szakemberre bízni.

Ellenőrizzük a fékeket: A téli útviszonyok – jég, só – káros hatása a fékeknél is jelentkezhet. Ha a fékek szokatlan hangokat adnak használat közben, feltétlenül ellenőriztessük őket szakműhelyben!

Légkondicionáló: Érdemes kicserélni a levegőszűrőt tavasszal is. Ha választani kell, ragaszkodjunk a jó minőséghez, lehetőleg aktív szénszűrős és antiallergén szűrőt válasszunk.

Hűtőfolyadék szintje: Az idő melegedésével a szokottnál is fontosabbá válik az autó motorjának hűtése. Vásároljunk a motortípusnak megfelelő hűtőfolyadékot. Soha ne keverjük a különböző típusú hűtőfolyadékokat, mert károsodhat a motor!

Futómű ellenőrzése: A futómű beállítását egyszerűen ellenőrizhetjük, ha megfigyeljük, merre tart az autó, amikor a kormány középen van. Ha nem egyenesen halad, akkor a futóművet szakemberrel kell beállíttatni.

Ablakmosó folyadék: Célszerű az évszaknak és az időjárási körülményeknek megfelelő ablakmosó folyadékot használni. Meghosszabbítja a törlőlapátok élettartamát is, amellett, hogy feloldja a szélvédőre került szennyeződéseket, bogarakat. Ha lehet, ne keverjük a nyári ablakmosó folyadékot a télivel.

Autómosás, belső takarítás: A téli időszak nem csak az autón kívül, hanem belül, az utastérben is nyomot hagy. Ajánlott ilyenkor kívül-belül alapos autómosást, tisztítást kérni vagy saját magunk elvégezni azt. Az utastérben használt anyagok hosszabb élettartammal hálálják meg a gondoskodást.

Biztosítás ellenőrzése: A kötelező biztosítást évente egy alkalommal, a biztosítás évfordulója előtt legalább 30 nappal lehet megújítani. Ne feledkezz meg róla, gondolj a tavasszal gyakori káreseményekre is, mint amilyen a kátyúkár vagy a vadakkal történő ütközés.

Spórolj nálunk és kösd meg gépjármű-biztosításod akár pár perc alatt online kalkulátorunk segítségével!

Biztonságos vezetést kíván az Eurorisk csapata!

https://www.eurorisk.hu/biztositasok/kotelezo-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.04.29
PoweredBy: SK Trend Kft