Mabisz: a biztosítók a veszélyhelyzetben elfogadják a lejárt okmányokat
2020.03.19., csütörtök
A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések keretében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbították, így ezeket a biztosítók is elfogadják - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
 
Közleményükben emlékeztettek, hogy a március 11-i kormányrendelet szerint a terjedő koronavírus járványra tekintettel a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

A szervezet szerint az elmúlt napokban a sajtóban találgatások jelentek meg arról, hogy amennyiben lejárt műszakival közlekedő autós okoz balesetet, akkor az általa okozott kárt esetleg nem téríti a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, mert a biztosító arra hivatkozhat, hogy a baleset okozója megszegte az egyik legfontosabb szerződési feltételt.

Mabisz hangsúlyozta: a biztosítótársaságok a veszélyhelyzet idején, illetve azt követően 15 napig elfogadják a lejárt okmányokat.

A szövetség ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy minden gépjárművezetőnek továbbra is rendelkeznie kell érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással.

Forrás: autoszektor.hu


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft